Zaterdag 22 april 2017 is de internationale dag van het Vrouwenvoetbal en dat is voor voetbalvereniging DOVO reden voor het organiseren van een aantal activiteiten speciaal voor haar vrouwelijke leden.

De populariteit van vrouwenvoetbal neemt toe en is vooral onder meisjes de snelst groeiende teamsport van Nederland. Wereldwijd gaat het aantal (jonge) vrouwen dat voetbal speelt richting de 30 miljoen. Op initiatief van Dag van de Vrouwen is de Dag van het Vrouwenvoetbal ontstaan. Doel van deze dag is om het vrouwenvoetbal te promoten en te versterken. DOVO ondersteunt dit initiatief en organiseert op zaterdag 22 april 2017 een aantal activiteiten speciaal voor bestaande en potentiele vrouwelijke leden.

Clinic Steef van den Oosterkamp
Op zaterdagmorgen verzorgt Steef van den Oosterkamp van 11:00-12:00 een clinic voor de meisjes O13 en O11. Het doel van de clinic is om de meisjes extra vaardigheden te leren en om geïnteresseerde meisjes kennis te laten maken met de voetbalsport. Van den Oosterkamp is een ervaren trainer die jarenlang voor DOVO heeft gespeeld. Als trainer/coach heeft hij bijna 30 jaar ervaring bij een keur aan clubs, waaronder DVS in Ermelo, VVZ ’49 in Soest en VRC in Veenendaal.

Ben je geboren in 2004-2008 en wil je kennis maken met voetballen, meldt je dan aan via [email protected] om aan de clinic deel te nemen. Na je aanmelding ontvang je meer informatie over het programma.

Vrouwenlunch
Na de clinic is het tijd om te ontspannen en de inwendige mens te versterken. Om 12:15 uur vindt er in de kantine van v.v. DOVO een gezamenlijke lunch plaats waarbij alle dames en meisjes zijn uitgenodigd.

Wedstrijd DOVO 1 – ASV Dronten 1
De middag staat in het teken van de wedstrijd van DOVO tegen ASV Dronten. Een hele belangrijke wedstrijd aangezien DOVO nog steeds in de race is voor het kampioenschap. Pupil van de week is Lieke van de Bovenkamp, speelster van meisjes O11-1. Bij opkomst van de elftallen zullen de meisjes van O11 en O13 de vlaggenparade voor hun rekening nemen. Tijdens de wedstrijd zijn de dames van O17 en dames 1 op uitnodiging van DOVO en Businessclub De Heuvelrug aanwezig in het businesshome om vanaf daar de wedstrijd te bekijken.

Neem voor vragen of meer informatie contact op met:

Voetbalvereniging DOVO
Natasja Aardema
[email protected]

Bron: Site DOVO.