Na de 1-3 competitienederlaag vorige week zaterdag tegen De Merino’s komt Woudenberg uit in de nacompetitie. Om voor handhaving te zorgen dienen de drie wedstrijden met een goed resultaat afgesloten te worden. In deze eerste ronde kwam tegenstander Terneuzense Boys op bezoek. Dit meldt de site van v.v.Woudenberg.

Na een 2,5 uur durende busrit wist de 2e klasser Sportpark ’De Grift’ te betreden. Terneuzense Boys eindigde op een elfde positie op de ranglijst, maar haalde toch de nacompetitie door in de derde periode als derde te eindigen met zeventien punten achter kampioen De Meeuwen en runner-up SSV’65, die beiden al een periodetitel op zak hadden.

Het team van coach Jeroen Peters begon aanvallend. De eerste kansen waren voor de thuisploeg maar liet het doelpunt nog lang op zich wachten. Rick Staal kreeg op aangeven van Mark de Graaf de eerste mogelijkheid. Vervolgens een diepe bal van Joey Kooij op De Graaf, maar doelman Dennis Rijnberg was eerder bij de bal.

Een nieuwe aanval zorgde opnieuw voor een doelpoging. De Graaf bediende aan de linkerkant Tom de Greef, maar redde de sluitpost van Terneuzense Boys. De eerste kans van de uitspelende club was na ruim een kwartier spelen. De aanvaller van Terneuzense Boys was scherper dan verdediger Dirk de Greef en veroverde de bal. Zijn inzet kwam in de handen van doelman Daan Schennink terecht.

Rond de middenlijn schoot Kooij van afstand op het doel. Het lederen projectiel ging net over de lat. Aan de andere kant was Bart van Fraeyenhove met een poging. Verdediger Jesper Kranendonk wist zich er voor de gooien en het schot te blokken. Dit leverde een blessure op, maar uiteindelijk  kon Kranendonk de wedstrijd vervolgen.

De verdiende 1-0 tekende na ruim een half uur spelen. In de verdediging was de opbouw prima. Op het middenveld kon Kristian Schouten de bal nog een tikje geven richting T. De Greef. Zijn pass bereikte Emmanuel Makonga, die beheerst in de rechterhoek doel kon treffen, 1-0.

In het restant van de eerste helft vergat de thuisploeg om de score te verdubbelen. Op aangeven van Schouten schoot Kooij de bal over. Een overtreding op De Graaf werd bestraft met een gele kaart voor Sander Oonk. De vrije trap van Kooij werd gepakt door goalie Rijnberg.

In het tweede bedrijf een kans voor Terneuzense Boys. Ook nu weer verzuimde de Woudenbergse formatie om de wedstrijd qua stand uit te breiden. Een vrije trap van T. De Greef werd gekeerd en stuitte ook Schouten op de keeper.
Steffan Kranendonk bediende T. De Greef, maar het schot ging over. Een kwartier voor tijd werd pas in de score duidelijk dat Woudenberg uit gaat komen in de tweede ronde van deze nacompetitie. Een pass van T. De Greef werd aan de linkerkant bereikt door Kooij. Met een verdediger in de rug en een uitkomende doelman, plaatste Kooij de bal over de doellijn, 2-0.

In de slotfase kregen invallers Mark Radstaake en Robin Hanna de kansen op 3-0. Maar bleek Rijnberg een sta in de weg te blijven. Toch viel het derde doelpunt nog te noteren. Op aangeven van Radstaake schoot Staal de 3-0 binnen.

Terneuzense Boys kon door de kleine marge al strijdend kans houden op de gelijkmaker. Aanvallend kwam het diverse keren voor het Woudenbergse doel, maar trof het geen doel.

Door de 3-0 zege kan Woudenberg zich klaar maken voor het volgende affiche in de nacompetitie. Zaterdag 9 juni om 14:30 uur is SSV’65 de tegenstander. De ploeg uit Goes won met 3-1 van Pelikaan.