De laatste competitiewedstrijd voor Valleivogels werd tegen Veensche Boys in winst omgezet. Op het sportpark in Nijkerkerveen zorgde Robert van den Broek, Wilbert Thomassen (2x) en Jelle Staal voor de doelpunten. Menno van der Woude deed nog iets terug: 1-4.

Het zou een wedstrijd worden met een bijzonder tintje. Na vier seizoenen was het voor Dennis van der Steen zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Valleivogels. Volgend seizoen zal hij VV Sliedrecht onder zijn hoede hebben. Ook voor Wilbert Thomassen was het zijn laatste wedstrijd. Na er lang over nagedacht te hebben, maakt hij volgend seizoen de overstap naar hoofdklasser SDC Putten.

Het laatste oppeppertje in de kleedkamer van Valleivogels komt normaal van assistent-trainer Menno van Ginkel. Nu nam echter aanvoerder Rémon Liefting het woord. Hierbij werd Wilbert Thomassen toegesproken en de 22-jarige voetballer mocht in deze wedstrijd de nummer 10 en de aanvoerdersband dragen.

Beide ploegen waren met verschillende gedachten het veld opgekomen. Veensche Boys had een aantal vaste waarden aan de kant gehouden om ze rust te geven voor de nacompetitie. Voetballen voor de winst leek er deze middag niet bij te zitten. Valleivogels daarentegen had het veld met maar één doel het veld betreden. Winnen om het seizoen goed af te sluiten en om de afscheidnemende personen een mooi afscheid te geven.

Na 31 minuten stond er al een 0-3 tussenstand op het scorebord en werd de verschillende instellingen van de teams duidelijk gemaakt. Jelle Staal had in de 3e minuut de eerste mogelijkheid, maar zijn inzet kon door doelman Martijn van de Grootevheen gepakt worden. Zeven minuten later bracht Staal Jimmy de Greef in stelling die vervolgens zijn tegenstander uitkapte en de hoek voor het uitkiezen had. Hij schoof de bal echter naast het doel. In de 12e minuut was het dan wel raak voor Valleivogels. Wilbert Thomassen plaatste de cornerbal op het hoofd van Robert van den Broek die de bal keurig tussen de twee palen kopte: 0-1.

Er was maar één ploeg die voetbalde en dat leverde na 19 minuten een tweede doelpunt op. Wilbert Thomassen probeerde het van afstand en de bal vloog, weliswaar van richting veranderd, tegen de touwen: 0-2. Met net een half uur op de klok namen de gasten uit Scherpenzeel nog meer afstand. Stefan van den Brink stuurde met een fantastische pass Wilbert Thomassen weg die vervolgens oog had voor Jelle Staal. De spits van Valleivogels zorgde met een simpele voetbeweging voor de drie doelpunten marge: 0-3.

In het eerste bedrijf kreeg de ploeg van trainer Richard van Vliet welgeteld één goede kans, maar Robert van den Broek hield met een sublieme verdedigende actie Harry Hamstra van het scoren af. Aan de andere kant kreeg Remco van de Fliert nog een kans, maar zijn inzet was te zacht om het Van de Grootevheen moeilijk te maken.

De tweede helft gebeurde er niet veel meer. Hoewel Veensche Boys met een andere instelling het veld in was gekomen, eiste het warme weer ook zijn tol. Keeper Sven Hardeman moest één keer in actie komen om een goede voorzet onschadelijk te maken. Na 60 minuten voetballen kwam Anass Akharouid voor Jelle Staal en Jordy Liefting voor Friso Drewes. Ook voor Akharouid was het zijn laatste wedstrijd in het wit-rode shirt van Valleivogels.

Menno van der Woude deed nog wat terug om oog in oog met Sven Hardeman de bal in het doel te schieten: 1-3. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Wilbert Thomassen. Stefan van den Brink stelde Wilbert Thomassen in staat om zijn tweede doelpunt van deze middag te maken: 1-4.
Een paar minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd Wilbert Thomassen nog even in het zonnetje gezet. Thomassen maakte zijn debuut in de oefenwedstrijd Veensche Boys tegen Valleivogels (1-2) op 7 augustus 2012. Hij mocht toen in de 68e het veld betreden voor Mark van de Pol. Vanaf het seizoen 2013/2014 werd de behendige voetballer lid van de A-selectie. Hij kreeg de verdiende publiekswissel en ging door de erehaag van spelers naar de dug-out. Mohamed Bouyglafin was zijn vervanger.

Verder gebeurde er niet veel in Nijkerkerveen en kon de eindstand van 1-4 genoteerd worden. Valleivogels eindigde daarmee op de vijfde plaats in de 2e klasse G.

Van de redactie.