De eerste wedstrijd na de winterstop voor VVA Achterberg was een uitwedstrijd in en tegen Kesteren. Omdat het grootste gedeelte van de wedstrijden was afgelast een prachtige gelegenheid om alleen aan kop te komen voor de Achterbergers. Dat lukte ook, alleen met een 1-1 gelijkspel bleven er toch 2 punten achter in Kesteren.

De eerste 20 minuten was VVA heer en meester in Kesteren. Goed en dominant spel resulteerde in kleine kansjes voor de Achterbergers, de thuisploeg had weinig in te brengen. Het laatste deel van de 1e helft werd VVA gemakzuchtiger en slordiger. Tekenend hiervoor was een verkeerde kaats op het middenveld van Yat Win Law, wat resulteerde in een grote kans voor Kesteren. Doelman Nick van der Linden reageerde attent en redde. Kesteren voelde voor het eerst dat er toch wat te halen was en zette aan. Op slag van rust kwam hetzelfde op voorsprong na een goed uitgespeeld doelpunt. Het was echter wederom slordig balverlies van VVA uit notabele een eigen inworp wat het doelpunt inleidde.

In de 2e helft speelde VVA scherper en met meer agressie in de duels. Kesteren gaf alles om de voorsprong te behouden. De druk van VVA werd in de 67e minuut beloond met een doelpunt, gescoord uit een penalty door Rodney Veenhof. De strafschop was discutabel, een verdediger van Kesteren maakte hands maar stond net buiten de 16. Vanaf dat moment werd de scheidsrechter erg onzeker in zijn beslissingen en werd er veel gediscussieerd tussen de scheids en de spelers en begeleiding van Kesteren. VVA ging daar niet in mee, maar het speelde Kesteren natuurlijk in de kaart.

VVA trainer Jan Jaap van der Poel bracht in de 75e minuut Samir Moshi (‘Sammy’) voor Rodney Veenhof om de wedstrijd van een nieuwe impuls te voorzien. Sammy, die na een jaar niet gespeeld te hebben in de winterstop bij VVA was aangesloten had zich direct onsterfelijk kunnen maken. Een werkelijk schitterende actie, waarbij Sammy vanaf de cornervlag langs de achterlijn een drietal Kesteren verdedigers passeerde maar het geplaatste schot via 2x binnenkant paal helaas niet in een doelpunt eindigde, verdiende meer.

In de laatste fase drong VVA nog stevig aan, maar trok Kesteren de 1-1 over de streep. De uitslag was hiermee niet onverdiend, maar er had voor VVA Achterberg meer in gezeten.

Met het gelijke spel is VVA voor minimaal één week koploper. In de andere wedstrijd die wel doorging in 4H won Veenendaal van Fortissimo waarmee het aansluit bij de top 3 en goede zaken deed voor de 2e periode.

De competitie is nog lang, met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Komende week zaterdag 5 feb om 15:00 uur ontvangt VVA op Sportpark De Meent Wageningen. Wederom een fysieke tegenstander waar VVA in de uitwedstrijd slechts met grote moeite van wist te winnen.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Toine Korthouwer, Patrick van der Laan, Niels Homburg, Niels Roelofsen, Donny Snijders, Yat Win Law, Peter op ’t Hof, Dennis Veer (45. Thijs Elenbaas), Marwan van Heugten, (85. Quincy Diepenveen) Rodney Veenhof (75. Samir Moshi).

Bron: VVA