In Echteld stond voor VVA Achterberg de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen de plaatselijke vv Echteld op het programma. Echteld, de winnaar van de 1e periode speelt een wisselvallig seizoen maar was weer bezig aan een zeer goede reeks. Door het verlies van vorige week tegen Candia verspeelde VVA de kansen op het kampioenschap en lijkt de 3e plaats en nacompetitie het hoogst haalbare.

Op een prachtig verzorgde grasmat (het Wembley van de Betuwe) begon Echteld gehavend aan de wedstrijd door schorsingen en afwezigen. Nog steeds stond er een goed elftal, de tactiek was echter gericht op de counter. VVA was – uitgezonderd de langdurig geblesseerden – compleet en begon overtuigend aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten was VVA de betere ploeg met in de 9e minuut in de eerste kans voor Rodney Veenhof. Niet veel later was Sammy Moshi dichtbij met een geniepig schot in de korte hoek, helaas net naast.

In de 20e minuut moest Marwan van Heugten met een zware enkelblessure naar de kant. Achteraf een afgescheurde enkelband en einde seizoen  voor de snelle aanvaller. Peter Pater was zijn vervanger.

Echteld ging wat fysieker spelen en creëerde nog een goede kans na vermeend buitenspel. VVA doelman Nick van der Linden redde prima. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft begon VVA wederom goed met als beloning de 0-1 door een eigen doelpunt van de 40-jarige centrale verdediger Wim de Boer die zijn eigen doelman passeerde. Het spel kabbelde vervolgens voort in een laag tempo met veel ruimte op het veld. Een  kwartier voor tijd besliste Peter Pater de wedstrijd door na een snelle ingooi de 16 binnen te snijden en goed af te ronden.

Vlak voor tijd moest ook Dennis Veer nog geblesseerd naar de kant en speelde VVA de wedstrijd met 10 man rustig uit. Beide ploegen konden leven met de uitslag en bereiden zich voor op de nacompetitie. Deze is voor Echteld zeker, voor VVA zo goed als zeker. De periodetitel(s) van de eventuele kampioen schuift immers door naar de eerstvolgende op de eindrangschikking die nog geen periode heeft.

Voor VVA staan nog twee wedstrijden op het programma, as zaterdag 6 mei 15:00 uur thuis tegen DVSA en de week erop uit naar Ede Victoria. Daarna hopelijk nog het toetje van de nacompetitie.

Opstelling VVA Achterberg:  Nick van der Linden, Toine Korthouwer, Niels Roelofsen, Niels Homburg, Tim van Ginkel, Quincy Diepenveen (75. Thijs Elenbaars), Yat Win Law, Dennis Veer, Rodney Veenhof, Samir Moshi, Marwan van Heugten (20. Peter Pater).

Bron: Site VVA Achterberg.