In Sporthal de Reehorst wordt vrijdag de eerste bekerfinaleavond zaalvoetbal district Oost georganiseerd. Meldt de site van de KNVB. Alle drie de bekerfinales worden op één avond, in één sporthal gespeeld. De eerste wedstrijd start om 19.15 uur en de toegang is gratis.

In district Noord en de meeste andere districten is de gezamenlijke bekerfinaleavond al jaren een begrip verteld Wessel Jongens, medewerker organisatie zaalvoetbal bij de KNVB.  “Zo’n druk bezochte feestelijke avond geeft het hele bekertoernooi wat extra’s. Teams en supporters komen met volle bussen aan en spelen een echte finale. We willen dit nu voor het eerst ook in district Oost op een gezamenlijke avond organiseren en hebben in Zvv Ede de geschikte eerste gastheer gevonden.”

Finale categorie B

De avond start om 19.15 uur met de finale in de categorie B. Het tweede team van de gastvereniging neemt het op tegen het derde team van Sparta E. Dit team uit Enschede staat tiende in de derde klasse. De gastvereniging is favoriet. Zij staan vierde in de eerste klasse.

Voor de finale van de vrouwen hebben zich twee teams uit Zwolle geplaatst. Om 20.30 uur trappen SVI en Exstudiantes Zwolle de wedstrijd af. De ex-studenten zijn inmiddels al kampioen geworden van de hoofdklasse, waar zij beide wedstrijden van SVI (nummer drie) twee keer met ruime cijfers hebben gewonnen: 7-1 en 2-6.

Laatste finale

Het tweede team van zvv Sparta/ De Laak uit Nijkerk neemt het in de laatste finale van de avond op tegen de studenten uit Nijmegen, Morado CF. Het bijzondere aan deze finale is dat er geen topklasseteam in staat. Deze zijn onderweg naar de finale allemaal gesneuveld. Wie dus de verrassing van het seizoen gaat worden, wordt pas na de wedstrijd van 21.45 uur bekend.

Gastheer zvv Ede heeft er zin in. “Wij gaan er alles aan doen om er een zaalvoetbalfeest van te maken in Ede. Toen de KNVB ons benaderde, waren wij meteen enthousiast. Het is één van de kansen om zaalvoetbal meer in de schijnwerpers te krijgen. En daar werken wij als vereniging graag aan mee. Extra leuk dat ons tweede team ons ook vertegenwoordigt binnen de lijnen vrijdag, maar als ze de finale niet gehaald hadden, had dit uiteraard niets veranderd aan de organisatie en onze voorbereidingen. Ik heb de eerste goaltunes al ontvangen van één van de finalisten”, aldus Elbert Schrier, secretaris en competitieleider bij Zvv Ede.

Geen vrouwen

Het vrouwenzaalvoetbal is er nog niet in Ede. Maar vrijdagavond voor even wel. Misschien dat het dames in Ede inspireert om ook te gaan zaalvoetballen, denkt voorzitter Leon Verbakel hardop. “Wij staat er in ieder geval voor open. Maar dat geldt ook voor jeugdzaalvoetbal. Achter de schermen zijn we momenteel de mogelijkheden aan het bekijken hiervoor.