Na een 1-1 eindstand in de reguliere speeltijd tussen Veenendaal en Hoevelaken moesten strafschoppen een uiteindelijke winnaar aanwijzen. Doelman Sjoerd Kloppenburg stopte de laatste strafschop van Sven van Asselt waardoor Hoevelaken een nacompetitie ronde verder is. De opening was veelbelovend. Sander van de Laan zag zijn inzet door de doelman Sjoerd Klopppenburg prachtig worden gered.

Er ontspon een wedstrijd waarbij de tweeëntwintig hoofdrolspeler elkaar geen duimbreed toegaven. Halverwege de eerste helft nam Hoevelaken de leiding 0-1. Deze voorsprong kon door de gasten niet de kleedkamer mee worden ingenomen. Vincent van de Weerdhof liet zien waarom de Merino’s hem heeft opgehaald.

Via een heerlijke actie zorgde van de Weerdhof voor de 1-1.Gesteund door het thuispubliek greep v.v Veenendaal langzaam maar zeker het initiatief in de tweede helft. Luuk van de Lustgraaf en Sjoerd Snijders waren er dicht bij de voorsprong. Die zeker verdiend was geweest gezien het spelbeeld op dat moment. Gertjan Snijders telde zijn kopbal waarschijnlijk al. Voor de tweede maal op rij behoedde de doelman Sjoerd Kloppenburg zijn team voor een achterstand.

De spanning van niet verliezen werd voelbaar. In de 90e minuut het engeltje voor v.v. Veenendaal. Een prima uitgespeelde aanval belandde via Alain van Asselt boven de geslagen Guido Prins tegen de dwarsligger. In de resterende twee minuten trok Hoevelaken het opgebouwde kansen voordeel van v.v Veenendaal weer helemaal recht.


In de verlening werd niet meer gescoord. Veenendaal kan terug kijken op een mooi seizoen. Ze hebben de competitie kleur gegeven. Durfden uit te spreken om voor de titel of promotie te gaan maar vonden hun Waterloo tegen Hoevelaken.

VV veenendaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teus Jakobs.