De toeschouwers konden op sportpark De Adelaar te Ermelo vijf doelpunten bewonderen. In het eerste bedrijf zorgde Friso Drewes voor de voorsprong Valleivogels, maar nog voor rust wist Paul van Prehn de stand gelijk te trekken. De thuisploeg, FC Horst, wist zelfs na rust op voorsprong te komen door een doelpunt van Job Kuijpers. In een tijdsbestek van twee minuten wisten de bezoekers de rollen weer op te draaien. Doelpunten van Remco van de Fliert en Jos van Leeuwen zorgden voor de 2-3 overwinning.

Rob van den Broek kon vanwege een schorsing niet beschikken over de centrale verdediger Robert van den Broek. Zijn plaats werd ingenomen door Corwin Broekhuizen. Aan de kant van de tegenstander kon oefenmeester Mark Bakker er niet bij zijn. Zijn taken werden overgenomen door Frans Bronkhorst. Ook werden de eerste twee keepers gemist. Hierdoor mocht Daniël Molenaar het doel verdedigen.

Het eerste kwartier was volledig voor de Scherpenzelers. Al in de eerste minuut kwam de eerste mogelijkheid, maar Remco van de Fliert kon de voorzet van Jimmy de Greef met het hoofd geen goed vervolg geven. Zes minuten later stuurde De Greef Jos van Leeuwen weg. Alleen voor sluitpost Molenaar schoof hij de bal via een tegenstander naast het doel. De daaropvolgende cornerbal van Patrick van de Berkt kwam uiteindelijk bij Friso Drewes terecht die geen moment aarzelde en de bal hard diagonaal binnenschoot: 0-1.

Na een kwartier voetballen ging Remco van de Fliert een fair duel aan met doelman Daniël Molenaar.
Molenaar raakte hierbij geblesseerd en aanvoerder Danny Zwager bemoeide zich hiermee en duwde Van de Fliert tegen de grond. Arbiter de heer R. Tulen gaf een reprimande en hield het verder daarbij. In de 17e minuut kopte Jimmy de Greef de bal in de voeten van Camilo Bronkhorst die op zijn beurt Paul van Prehn in stelling bracht. Van Prehn zag zijn diagonale inzet gepakt worden door keeper Sven Hardeman. De thuisploeg nam geleidelijk het initiatief en in de 22e minuut werd de gelijkmaker gescoord. Dennis Sietsma gaf de bal voor waarna Paul van Prehn de bal hard tussen de twee palen schoot: 1-1.

Zeven minuten later had FC Horst op voorsprong moeten komen. Doelpuntenmaker Van Prehn stond oog in oog met Sven Hardeman. De Valleivogels-goallie hield nu met een mooie safe zijn doel schoon.
De cornerbal werd door Elroy Martens naast en over gekopt. Er werden stevige duels uitgevochten en het duel tussen Job Kuijpers en Corwin Broekhuizen was een mooi voorbeeld waarbij verdediger Broekhuizen als winnaar uit de bus kwam. De laatste minuut van de eerste helft leverde nog een mooie mogelijkheid op voor Remco van de Fliert, maar doelman Molenaar pareerde met een goede redding de bal.

Beide ploegen kwamen voor het tweede bedrijf ongewijzigd uit de kleedkamer. FC Horst wilde de thuisoverwinning behalen en in de 54e minuut kwamen de “oranjehemden” op voorsprong. Peter van der Horst bracht de bal bij Job Kuijpers die de bal op mooie wijze tegen de touwen schoot: 2-1.

De technische staf van Valleivogels had een plan klaar en de aanvallende middenvelder Rémon Liefting werd gebracht voor verdediger Corwin Broekhuizen. Aan de kant van FC Horst werd er ook gereageerd. De geblesseerde Paul van Prehn werd vervangen door Amer Torkmani. In de 74e minuut mocht Valleivogels via Rémon Liefting de cornerbal nemen en uiteindelijk kwam de bal in de 75e minuut voor de voeten van Remco van de Fliert. Zijn uithaal kon niet door Molenaar gekeerd worden: 2-2. Twee minuten later ging het mis in de verdediging van FC Horst en Jos van Leeuwen profiteerde daar van. Met een mooi schot liet hij het net bollen: 2-3.

Het slotoffensief kwam er niet van de thuisploeg en via Jos van Leeuwen had zijn ploeg de marge kunnen verdubbelen, maar zijn diagonale inzet raakte de paal. Na zes minuten blessuretijd hield scheidsrechter Tulen het voor gezien en floot hij voor de laatste keer.

Zaterdag 30 maart staat er een inhaalprogramma op de agenda. Valleivogels mag dan aantreden in de uitwedstrijd tegen koploper Woudenberg. Het duel wordt gespeeld op sportpark De Grift te Woudenberg en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer J. Klein Ganseij.

 

Van de redactie.