Zowel bij topvoetbal als keldervoetbal worden oefenmeesters te licht bevonden of kijken ze nu al uit naar een nieuwe uitdaging. We zijn enkele speelronde onderweg!! Bij Magreb’90 uit Utrecht is de trainer al vervangen. Ton du Chatinier gaf bij AFC Amsterdam aan dat na 7 jaar (in meerdere perioden) men elkaar wel kent. Maar we moeten nog wel 23 wedstrijden met elkaar door. De praatsessies met de selectie hebben al plaatsgevonden. Bert van Marwijk werd na een mooie reeks en plaatsing voor het WK door de sjiek aan de kant gezet. John de Wolf was net voor de competitie vertrokken bij GVVV en zag in SV Spakenburg zijn droomclub. Danny Buijs van Kozakken Boys gaat na dit seizoen ook weg, Ahmet Kilic heeft FC Jeugd uit Ede al verlaten (werkzaamheden) maar het mooiste was een amateurtrainer van een 4e klasser in Noord-Holland die al voor het seizoen de pijp na dit seizoen aan Maarten gaf. Kan men een heel seizoen zoeken naar mijn opvolgers. Ancelotti mag het veld ruimen na een teleurstellende start bij Bayern München en Vanhaezebrouck is heel snel gevallen bij AA Gent. Voor het eerst de club kampioen gemaakt, goed gepresteerd in Europa (overwinteren) bleek niet voldoende. En tot slot heeft Twente trainer Hake ook een ander rol aangeboden gekregen.  Maar nu de competitie later aangevangen is komt november ook snel…zal dan de trainerstombola ook weer starten na pakweg 6 wedstrijden?

Waarom beginnen we al zo vroeg met verlengen? Menig team of club zit soms al jaren aan elkaar vast en de resultaten zijn goed. Men wil graag met elkaar verder en dan komt de klad erin…er is getekend, geen weg meer terug en irritatie volgt of een afkoopsom. Waarom starten we niet zoals vroeger eind januari met een evaluatie en volgt in april verlenging? Zijn de club te angstig, wil de preses van de club tijdens de nieuwjaarsreceptie spraakmakend nieuws brengen?  Is er een gebrek aan goede trainers of is het lekker makkelijk?

Geven we elkaar een standje als het even niet goed gaat of is daar het gat van de deur? Wanneer deze stoelendans is afgrond druppelen in januari de eerste berichten binnen dat spelers toe zijn aan een nieuwe

“ uitdaging.” We moeten dan nog wel tot 26 mei gezamenlijk een teamprestatie zien te leveren. In het ergste geval wacht ook nog degradatie/ promotie nacompetitie, succes.

 

 

 

 

Met sportieve groet,

 

De Veense Realist