De finalewedstrijd in de nacompetitie ging tussen Woudenberg en SVL. Acht teams gingen aan het begin van de nacompetitie voor een plek in de 1e klasse. Nadat beide teams wisten af te rekenen met de clubs uit de 2e klasse, stond er zaterdagmiddag handhaving of degradatie op het spel. Dit meldt de site van Woudenberg.

Bij Woudenberg kon coach Jeroen Peters niet beschikken over Dirk de Greef wegens een schorsing. Jesper Kranendonk nam zijn positie in. Verder bleef het team intact zoals de wedstrijd tegen SSV’65 (2-2, 5-2 n.v.) werd gestart.

Coach John van Loen startte met zijn club SVL in dezelfde basisformatie als vorige week tegen Roda Boys (3-1). Tijdens dit duel zorgde Willem Baaij met een mooie treffer voor de 2-1 voorsprong. Alex van Eem bepaalde de eindstand op 3-1.

In de beginfase zocht Woudenberg direct de aanval. Het eerste schot was van Mark de Graaf. Tien minuten later kreeg Emmanuel Makonga de kans om de score te openen, maar doelman Geert-Willem Merkens stond op de juiste plaats.

Na een kwartier spelen een hoekschop van aanvoerder Joey Kooij. Jesper Kranendonk zag zijn kopbal naast gaan. Niet veel later moest Jeffrey de Witte ingrijpen, anders was er een speler van SVL die vrije doorgang kreeg richting keeper Daan Schennink.

Ook Kooij was met een schot op zoek naar de openingstreffer. Uit het niets viel dat doelpunt na 36 minuten spelen. Walter Cremers nam de bal aan en schoot van afstand met een boogbal de 0-1 tegen de touwen. Kort daarna was bijna de gelijkmaker, maar Mark de Graaf schoot over. Willem Baaij raakte vlak voor de rust de lat, maar de ploeg uit Langbroek ging rusten met een 0-1 voorsprong.

In competitieverband wist Woudenberg op eigen veld een 0-1 achterstand om te zetten in een overwinning. Dat was destijds tegen Sliedrecht (3-1) het geval. In het tweede bedrijf was de eerste kans voor SVL. Baaij stuitte op Daan Schennink. Aan de andere kant een kans van Rick Staal in de handen van de doelman.

Het werd naarmate de wedstrijd vorderde voor de thuisploeg steeds lastiger om tot kansen te komen. SVL had de voorsprong en kon dit vast houden. Een schot van Tom de Greef, na een hakbal van Kooij om de aanvaller te bereiken, werd geblokt door een tegenstander. Uit een corner werd de bal over gekopt.

Met nog een half uur te gaan een wissel bij Woudenberg. Emmanuel Makonga verliet het veld en zijn vervanger was Kristian Schouten. Aan de andere kant zag invaller Wouter van Hoof goalie Schennink op zijn pad komen.

Twaalf minuten voor tijd maakte Joey Hendriks, terug na een enkelblessure, zijn rentree. Met twee mogelijkheden had Hendriks tot scoren kunnen komen. Bij zijn eerste schot ontbrak de kracht en ging de bal over de achterlijn. Daarna volgde een kopbal, waarbij goalie Merkens handelend moest optreden.

De laatste minuten dit seizoen verstreken. De 0-2 werd wegens buitenspel afgekeurd. Diverse pogingen werden gedaan om een gelijkmaker en dus een verlenging er uit te slepen. Het mocht niet meer baten, waardoor SVL met 0-1 zegevierde. De ploeg uit Langbroek kon zich daardoor handhaven in de 1e klasse.