SV Panter heef zich verzekerd van nacompetitie door ESA met 4-3 te verslaan. Het fundament voor deze prestatie werd gelegd in de eerste helft. Hierin liet de thuisclub zeer goed voetbal zien. In de 12e minuut was het Dwight Keeldar die van dichtbij de score opende 1-0. ESA kon na 15 minuten door toedoen van Tom Tihasolej voor de eerste maal de SVP keeper testen maar Dennis Diepeveen redde bekwaam. Een blunder van keeper Remon Elbers zorgde in de 27e minuut ervoor dat de goed doorgelopen Gianluca Inzitari de bal in een leeg doel kon schuiven. 2-0. Toen Kevin van Offeren niet veel later de bal na- een aanval over meerdere schijven- strak binnenschoot zat SVP op rozen. ESA pompte veelal de bal in het centrum van SVP maar deze waren een prooi voor de veel langere verdedigers van de thuisclub. Vlak voor rust werd de bal nog tweemaal van de doellijn gehaald, anders het zomaar 4-0 kunnen staan voor SVP.


Na de pauze een geheel ander speelbeeld. Het vloeiende voetbal was eruit bij SVP. Door een ongelukkig wegwerken van Dennis Diepeveen belande de bal via een kluts in het doel. 3-1. De Arnhemers waren nog niet uitgejubeld over Kevin van Offeren kopte een vrij trap van Ilias Abba heerlijk binnen 4-1. De wedstrijd was nog niet gespeeld. SVP moest steeds verder terug en de sterke omschakeling vanuit de eerste helft was verdwenen. Met nog ruim 25 minuten te gaan was het aanvoerder Thom Mutgeert die voor de 4-2 zorgde.

SVP moest gaan tegenhouden. Keeper Dennis Diepeveen verrichte een paar goede reddingen en ook de paal was hem goed gezind deze middag.

Nadat Ginaluca Inzitari een grote kans op 5-2 had gemist viel aan de andere zijde in de 90e minuut de 4-3. Verder liet SVP het niet meer komen en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dhr Oehl vierden de spelers van SVP feest met de supporters. Het behalen van de nacompetitie in de derde klasse A was een feit.

“ Een prima eerste helft, helaas moesten we de tweede helft teveel in de achteruit. Je kon op dat moment zien dat ESA toch goed kan voetballen. Uiteindelijk gewonnen en nacompetitie dat geeft een heerlijk gevoel kan ik je verzekeren.” Aldus op de juiste momenten sterk keepende Dennis van Diepeveen.

 

Voetbaleentwee: Teus Jakobs.