Panter heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleeft door Oranje Blauw met 1-2 te verslaan. Een wat laat vertrokken SV Panter bus was er de oorzaak dat er met een half uur vertraging werd afgetrapt in Nijmegen. Niveau verschil was er nauwelijks in de beginfase tussen de derde en vierde klassers . Na goed 10 min spelen kwam SV Panter met de schrik vrij.

De neutrale grens liet doorgaan maar Oranje Blauw speler Daniel Dreyer mistte de enorme kans op de 1-0. Corners, spanning en een kopbal aan beide zijdes volgde. Langzaam maar zeker een beter SV Panter. Getuige ook het schot van Aaron de Kaste en de kans voor Reggi van den Heuvel. Vlak voor rust de voorsprong voor SV Panter. Een vrije trap van Peter Doornenbal werd door alles en iedereen gemist waardoor de bal bij de tweede paal tussen een mêlee van spelers benen binnenrolden 1-0.

Na rust een fel startend Oranje Blauw richting de eigen aanhang. Dit optimisme werd als snel door een heerlijke kopbal van Jos der Wilt de kop ingedrukt 2-0. De thuisclub had nog 40 minuten om minimaal een verlening uit het vuur te slepen. De in de competitie veel scorende thuisclub verzandde echter in het inpompen van de bal. Een prooi voor de SVP verdedigers.

In blessuretijd dan toch de 1-2. Joep Steinman schoot de bal van dichtbij hard langs keeper Dennis Diepeveen. Wanneer SV Panter beter had omgesprongen met de geboden ruimte had van een aansluitingstreffer helemaal geen sprake geweest Spannend werd het niet meer want niet veel later klonk het eindsignaal. ” Bij de 0-2 hink je op twee gedachtes. Waardoor het even wat minder werd. Gezien de gehele wedstrijd een verdiende zege. Ik heb geen minuut de gedachten gehad dat het mis kon gaan. Nog één te gaan.” Waren de woorden van Peter Doornenbal na afloop.

 

Teus Jakobs.