Het is Woudenberg gelukt om de finaleronde van de nacompetitie te bereiken. Een 2-0 voorsprong werd tegen SSV’65 uit handen gegeven, 2-2. Tijdens de verlenging liep de thuisploeg alsnog uit naar 5-2. SVL won met 3-1 van Roda Boys en komen de eerste klassers elkaar wederom tegen op zaterdag 16 juni. Dit meldt de site van vv Woudenberg.

Het team van coach Jeroen Peters was in de eerste helft beter dan SSV’65, de nummer twee van de ranglijst in de tweede klasse. Mark de Graaf schoot voorlangs en datzelfde gebeurde ook voor Rick Staal. Na een kwartier spelen ontving aanvoerder Dirk de Greef een gele kaart. Zijn tweede prent in deze nacompetitie, waardoor dit zijn laatste wedstrijd voor Woudenberg was.

Een hoekschop leverde gevaar op voor het doel van SSV’65. Emmanuel Makonga bracht de afvallende bal opnieuw in het zestienmetergebied, waarna Mark de Graaf al glijdend kon binnen werken, 1-0.

Vlak voor de rust werd de 2-0 gemaakt. Een uittrap van doelman Daan Schennink werd doorgekopt door Rick Staal. Het was voor Tom de Greef een koud kunstje om de doelman te omspelen en de score de verdubbelen.

De ploeg uit Goes ging daardoor een moeilijke opdracht tegemoet. Ook in de tweede helft kreeg Woudenberg de mogelijkheden, maar ging men hier niet goed mee om. Tien minuten na rust kreeg Dirk de Greef de bal tegen de arm. Het resulteerde in een strafschop, welke benut werd door Perry Bek, 2-1.

Dit hielp de uitspelende club volledig terug in de wedstrijd. Het drong meer aan naar voren en was Schennink diverse keren om handelend op te treden. In de blessuretijd  werd in de kluts de 2-2 binnen getikt door invaller Dennis Dorssers. Uit een voorzet van Sander van Keulen kopte Kristian Schouten uit buitenspelpositie bijna de winnende binnen, maar werd deze treffer afgekeurd.

Een verlenging volgde, waarin het nodige gebeurde dat één van deze ploegen in de finaleronde kan uitkomen. Op aangeven van De Graaf maakte Joey Kooij de 3-2. Zijn derde doelpunt in de afgelopen drie duels. Tegen De Merino’s (1-3 verlies, competitie) en vorige week in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Terneuzense Boys (3-0 winst) was Kooij trefzeker.

Daarna werd het duel toch definitief beslist. Een goede actie van Rick Staal zorgde er met zijn voorzet dat Tom de Greef de 4-2 kon binnen koppen. Dit was zijn tweede goal van de middag. Een derde doelpunt viel in het tweede bedrijf van de verlenging. Tom de Greef kon de bal met rechts inschieten, 5-2.

Een mooi moment was er één minuut voor het einde van de wedstrijd. Aanvoerder Dirk de Greef werd naar de kant gehaald, terwijl Woudenberg de drie wisselmogelijkheden al had toegepast. De verdediger is aan zijn laatste seizoen in het eerste elftal bezig. Door een tweede gele kaart in deze nacompetitie ontbreekt Dirk de Greef in de finaleronde tegen SVL en kreeg een verdiende publiekswissel.

Zoals aangegeven gaat de finale tussen de twee eerste klassers. SVL won namelijk met 3-1 van Roda Boys. Woudenberg en SVL kwamen elkaar al tweemaal tegen in de competitie. In Langbroek keek Woudenberg tegen een 3-0 nederlaag aan. De return werd zaterdag 5 mei met 2-0 winnend afgesloten.

Zaterdag 9 juni 2018, 14:30 uur:
Woudenberg – SSV’65: 5-2 (w.n.v.)