Wie bij VRC speelt of op bezoek gaat kan zijn sigaretten beter thuislaten. Roken op het terras is niet meer toegestaan. De ‘rokershoek’ is opgeheven en de asbakken zijn verwijderd en verplaatste naar de hekken aan de parkeerzijde. Zo laat de tweede klasser weten op haar website. VRC verzoekt alle leden en bezoekers niet meer

op het complex te roken.  Op 26 maart 2018 heeft VRC besluit om het sportcomplex gefaseerd rookvrij te maken, via een gezamenlijk persbericht met DOVO aangekondigd. De aanleiding voor het besluit was helder: Kinderen die opgroeien in een omgeving waar wordt gerookt, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, kanker en longziekten.

Daarbij geldt: zien roken, doet roken. Het is daarom belangrijk dat kinderen beschermd worden tegen de verleiding om te gaan roken. Wij realiseren ons dat onze accommodaties plekken zijn waar honderden kinderen wekelijks veel tijd doorbrengen. Door hen een rookvrije omgeving te bieden, willen wij bijdragen aan een gezonde toekomst van onze jeugdleden. Ondertussen hebben veel sportverenigingen ook dit besluit genomen en zet de trend door. Zo volgde op 27 september het nieuwsbericht dat rookruimtes in de horeca per direct definitief verboden zijn.