Een gelijk opgaande wedstrijd tussen Focus’07 en DVSA in de beginfase van de wedstrijd. Toen Matthijs Veldhuis in de 28e minuut de doorgebroken spits van Focus ten val bracht en meer rode kaart vroegtijdig de kleedkamer kon gaan opzoeken was de balans weg in de wedstrijd. De thuisclub profiteerde direct.

Vanuit een corner en een goede aanval over de linkerkant wist de ploeg uit Culemborg binnen vijf minuten tweemaal het net te vinden. 2-0.

In de 50e minuut werd de ongelijke strijd definitief beslist. Waar de Amerongers wachten op het fluitsignaal wegens een overtreding liet de arbiter doorspelen en dit zorgde voor de 3-0. Nadat Leo van Eem zijn inzet van ver net naast had zien  gaan werd goed doorjagen van Elco van de Klift beloond met de 3-1. Focus’07 reageerde direct en bepaalde de eindstand op 5-1.

De rode kaart en wat gemakkelijk weggeven zorgde voor een verdiende overwinning van Focus’07 was na afloop van de wedstrijd de analyse van de technische staf van DVSA. Zaterdag is er een mooie herkansing want dan komt

Candia’66 op bezoek in Amerongen.

 

Teus Jakobs.