Waar in de twee voorgaande twee edities Oranje Wit er met de buit vandoor ging werd de derby nu beslist in het voordeel van Musketiers. De bezoeker hadden voor een iets behoudender tactiek gekozen om niet in het mes van Oranje Wit te lopen. Het onderlinge treffen tussen de twee clubs uit Elst was in de eerste helft meer spannend dan goed.

Nadat beide teams was mogelijkheden hadden gecreëerd waren het de bezoekers die de patstelling doorbraken. Goed doorgaan van Wilfred Bosman deed de bal in de 40e minuut via de rebound belanden bij Thomas Starrenburg. De meegelopen Musketier speler had verder geen moeit de bal in het lege doe te schieten 0-1. Het antwoordt van Oranje Wit liet niet lang op zich wachten maar het schot van Luuk van der Leeden trof de lat.

Met een 0-1 stand werd de kleedkamers opgezocht. Kort na rust werd de wedstrijd feitelijk beslist. Waar de Oranje Wit goalie nog druk bezig was zijn muur te formeren, krulde Bart van de Berg het leer op fraaie wijze over de muur 0-2. Het in de tweede helft aanvallender spelende Musketiers kreeg de wedstrijd onder controle. Helemaal toen Bart van de Berg met een voorzet Wilfred Bosman zag staan, zijn kopbal betekende 0-3. En zoals trainer Teunis Wenneker na afloop verwoordde “ Dit was gelijk einde wedstrijd. We waren vandaag niet goed genoeg om voor gevaar te stichten en het Musketiers echt lastig te maken.” Musketiers speelde de derby verder uit zonder al te grote inspanning en was de verdiende winnaar van de derby van ELST.

“ We zijn wat voorzichtiger begonnen dan in voorgaande duels. Toen werden we steeds verrast door de lange bal achter onze linie. Dit wilde we voorkomen en daar zijn we meer dan goed in geslaagd. Er stond voor beide teams niets op het spel maar toch is er een enorme ontlading na afloop. Het blijft een echte derby. “ besluit een meer dan tevreden Musketiers trainer Joop Vink.

 

Voetbaleentwee: Teus Jakobs.