Opnieuw is het De Merino’s niet gelukt om passie en strijd als groep op de mat te leggen. “Er leken wel enkele jongens met vakantie”, aldus trainer Oostermeijer. Van de 11 opgestelde spelers, haalden slechts 5 spelers een voldoende. De overige zakten door het ijs en dan verlies je van een tegenstander die nog ergens voor vecht. Tegen Roda’46 werd het 4-0.

Het begin was voor De Merino’s en deze kregen ook de beste kansen. Donkervoort faalde in de 13e minuut oog in oog met keeper Stan Wennekes. Hij ging alleen op hem af, maar liep niet rechtdoor maar steeds verder naar de buitenkant. De doelman maakte de goal goed klein en de kans was daarmee verkeken. Luttele minute later het Sebastiaan Klein die een fraaie een-twee met Joop de Bruin niet kan afronden met een score, de bal eindigde wederom tegen de keeper. Je zou denken driemaal is scheepsrecht, maar niet bij de blauwe schapen. Donkervoort kreeg in de 27e minuut de kans op 0-1, maar de bal ging voorlangs de goal. Zoals in de voetbalwetten geldt dan valt hij aan de andere kant. Dat gebeurde ook, maar de scheidsrechter gaf een zeer goedkope penalty aan de gastheren. Scheidsrechter De Waard zag aan de lichte schouderduw en de val buiten de lijnen een strafschop en Sebastiaan Klein een gele kaart omdat hij vloekte. Jamal Lachkar wist wel raad met dit buitenkansje en zette keeper Vrolijk op het verkeerde been, 1-0. Er leek voor De Merino’s nog niets aan de hand, maar Roda rook bloed en Jamal lachkar werd een ware plaaggeest met zijn snelheid en techniek. Net voor rust demonstreerde hij dat tweemaal. De onderkant van de lat werd geteste door hem en zijn 2e schot ging maar net over.

Op basis van strijdlust en door het geven van slechte passes aan elkaar kon Roda in de 2e helft verder uitlopen. Het begon net na rust toen Jaimy Wilken net over schot. De Bruin en Terschegget probeerden met een afstandsschoten nog wat te bewerkstelligen, maar beide gingen over. De spitsen werden amper bereikt en het leek wel of geheel Merino’s onderling een andere taal sprak. Men begreep elkaar niet, de ballen gingen alle kanten op en de keuzes waren matig. Keeper Vrolijk redde zijn ploeg nog enkele malen vanwege een te korte terugspeelbal, een schot op goal of een redding. Na 65 minuten spelen ging het even te snel voor de verdedigers van De Merino’s en was het wederom Jamal Lachkar die een fraaie solo langs 5 verdedigers afrondde met een laag balletje over de grond, 2-0. Slechts 2 minuten later kon de bal opnieuw uit het netje gehaald worden. Het was Daan Banning die op randje buitenspel werd aangespeeld en met een steekbal Jamiy Wilken alleen op Vrolijk afstuurde, deze speelde de bal langs de keeper en kon zo de bal in een vrij goal inschieten, 3-0. In de 72e minuut was het helemaal gespeeld toen Lachkar langs Gardien ging. Hij trok de bal voor, bij de 2e paal stond Mitchell van de Veer vogelvrij klaar om de 4-0 aan te tekenen. Het laatste kwartier was uitspelen en eigenlijk vonden beide ploegen het best. Roda hoefde niet meer en De Merino’s kon simpelweg niet meer. De enige smet op de wedstrijd was de 2e gele kaart die Gardien ontving, waardoor hij eerder dan de andere heren de douche op mocht zoeken. Scheidsrechter De Waard had dit ook met een waarschuwing kunnen afdoen, maar hield de regels strak aan.

De Merino’s zal alle moed en hoop bijeen moeten rapen de komende 2 wedstrijden, aangezien de onderste ploegen ook blijven winnen zijn de schapen van de Groene Velden ook nog niet geheel veilig. Het verschil is 6 punten met nog 2 wedstrijden te gaan. Zaterdag wordt gespeeld tegen SVL uit Langbroek thuis om 14.30 en de laatste wedstrijd mag men naar Hoorn om de competitie af te sluiten tegen de plaatselijke Zwaluwen’30.

 

Opstelling De Merino’s:

Vrolijk; Gardien, Terschegget, Van de Berkt, Veenendaal; De Bruin, van de Horst, Henken; Klein, Lahnine, Donkervoort

Bron: Site De Merino’s