Één jaartje HDS. Verder speelt Matthijs Veldhuis zijn gehele leven voor DVSA. Voor de dertiger beginnen de voetbaljaren te tellen. Vandaar dat de voorstopper beseft dat – wil hij ooit nog een keer in de derde klasse spelen – het dit seizoen moet gebeuren. “ We zijn er in het verleden een paar keer dicht bij geweest via de nacompetitie maar konden het niet afmaken. Komende voetbaljaargang willen we met DVSA de stap maken naar de derde klasse.”

Op welke manier, rechtstreeks of via de nacompetitie maakt mij persoonlijk niet zo heel veel uit.”

Na een moeizaam bekerprogramma kwam DVSA afgelopen zaterdag goed uit de startblokken met een 3-0 zege op Echteld. “ Het was een meer dan verdiende overwinning. Toch sluipen er momenten in de wedstrijd waarin we verslappen of onachtzaam zijn, dit moet eruit. Vorig seizoen heeft aangetoond dat kostbaar puntverlies er voor zorgt dat je met lege handen komt te staan.”

Vanaf April zagen de supporters langzaam maar zeker het vuur uit gaan in Amerongen. “ Ja, de pijp was leeg. De selectie was te smal om de mutaties op te vangen. Nu zitten we ruimer in ons jasje qua spelers. De verwachting is dan ook dat we het lager vol gaan houden. DEV Doorn en VVA Achterberg zullen zich ook in de bovenste regionen melden is de verwachting. DVSA moet vooral alert zijn tegen ploegen die op ‘papier’ minder zijn. Dan heb je natuurlijk ook nog onze vrienden uit Elst. Altijd beladen potjes. Mijn overtuiging is dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.” Besluit de zelfverzekerde Matthijs Veldhuis tegenover Voetbaleentwee.