Achterberg – Op vrijdagmiddag 28 april jl. heeft op Sportpark De Meent een daverend succesvol verlopen jeugd ‘FIFA’ middag bij VVA Achterberg plaats gevonden. Circa 130 kinderen, waaronder veel VVA-leden hebben zich uitstekend kunnen vermaken.

Voor de jongsten (kabouters) waren er de volgende evenementen: speed – bord schieten – waterrat – Arie Safari – voetbal en sjoelen en voor de wat ouderen, verdeeld over 12 teams: penalty schieten – touwtrekken – doel schieten – speed – slingerbal – waterrace – bumperball.

Om 13:00 uur werd er gestart met de Clinic Voetbal Talentenschool o.l.v. FC Utrecht icoon Gert Kruys waarna de spelrondes begonnen en de kinderen onder andere hun penalty’s mochten afvuren op niemand minder dan oud international Edwin Zoetebier.

Na de spelrondes was het tijd voor een nieuw hoogtepunt en wel Tiki Taki Touzani, eerst een freestyle show en daarna 1 tegen 1 en 2 tegen 2 Panna Los Barrenderos. Fenomenaal wat een techniek. Ook de deelnemers mochten het een keer proberen tegen deze balkunstenaars. Het was smullen op de vierkante meter!

De middag eindigde met een snack en een drankje. Vermoeid maar voldaan vertrok een ieder huiswaarts. Een groot compliment voor de organisatie en de vele vrijwilligers die deze middag paraat waren.

 

Bron: VVA Achterberg.