In de Dug- Out met Brenda Dekker

 

Er gaat geen zaterdag voorbij of de goedlachse Brenda Dekker is gewapend met haar camera te vinden langs de velden van Renswoude of GVVV. Ze voorziet haar Facebook pagina, voetbaleentwee of geïnteresseerde wekelijks van de meest uiteenlopende sportfoto’s. “Je begint met een klein toestel en van lieverlee loopt het uit de hand.

Wanneer ik naar een voetbalveld ga gaat de camera mee. Het eerste elftal van Renswoude volg ik op de voet en je probeert zoveel mogelijk mooie beelden te schieten. Sporadisch gebeurt dit ook bij GVVV. De portret foto’s van alle Renswoude spelers neem ik ook voor mijn rekening. Moet bekennen ze staan nog niet allemaal op de site. Het ontbreekt soms gewoonweg aan tijd want ik zou mezelf ook nog dolgraag verder willen verdiepen in de fotografie.”  Tijdgebrek is niet verwonderlijk wanneer je de Veenendaalse spreekt. Een verantwoordelijke full-time baan in de gehandicapte zorg, gastvrouw bij Renswoude, trainer en jeugdbestuurslid bij GVVV. Waar zullen eens beginnen: “ Wanneer je het zo achter elkaar opsomt is het wel veel, haha. Laten we vooropstellen dat mijn werk op nummer één staat. Toen ik mij studie had afgerond heb ik besloten om in de gehandicapten zorg te gaan werken. Zwaar maar enorm dankbaar werk. Rond mijn twintigste  jaar voor de eerste keer de voetbalschoenen aangetrokken in mijn geboorteplaats Renswoude. Veel plezier en lol gehad in het dameselftal. Een vervelende knieblessure dwong me tot stoppen waardoor ik meisjes ben gaan trainen. Op dit moment ben ik samen met Janneke Doest gastvrouw bij Renswoude. Scheidrechter en tegenstander ontvangen en zorg dragen voor de pupil van de week. Af en toe een bardienst op donderdag. Renswoude is gewoon een heel gezellige vereniging.” Dan is er ook nog de liefde voor GVVV: “Dat komt door mijn vader dat is echte een ‘ Blauwe’. “ Ik ben coach-trainster van de meisjes O-9 en op maandagavond wordt er getraind. Als je dan in de groepsapp voorbij ziet komen ’het is wel slecht weer maar training moet doorgaan want ze zitten er al klaar voor’. Dat is toch prachtig.” Samenvattend, een drukke zaterdag: “ Eerst met de meiden op pad. Acht uur vertrekken is geen uitzondering. Snel naar Renswoude. GVVV zit er nu niet meer in want die spelen veelal om 15:30 uur. In de avond foto’s selecteren, versturen en opslaan.

En dan is het weekend. Deze breng ik graag door met vrienden en familie. Dan toch nog maar de vraag, gaat Renswoude het redden: “ Natuurlijk, het zit nu gewoon even tegen. Inpassen van jonge spelers kost tijd en dan is het vervelend dat er ook nog blessures bijkomen. De winterstop komt op het juiste moment. Renswoude blijft in de tweede klasse.”

 

Lees ook de Veense Realist

 

 

Teus Jakobs.