Na de zwaar bevochte overwinning in de halve finale tegen de Vuurvlinder was het team van het Speelkwartier er vandaag klaar voor om in de finale de strijd aan te binden tegen het Baken. Vooraf was al duidelijk dat dit geen makkelijke klus zou worden.
Bij de aftrap waren de gespannen koppies al zichtbaar. Een finale spelen met zoveel toeschouwers, dat is toch wel heftig.
Het Speelkwartier kwam wat stroef uit de startblokken en kwamen na 5 minuten goed weg toen een afstandsschot via de lat over ging. Na 8 minuten laat het Speelkwartier eindelijk haar tanden zien middels een vrije trap van Levi. Helaas gaat de bal naast en over het doel.

Eerlijk is eerlijk, het spel vond vooral plaats op de helft van het Speelkwartier, maar blijft dan altijd de counter op de loer liggen.
Na 17 minuten kan keeper Bart de bal niet klemvast houden en is nr 12 van het Baken er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten: 0-1.

De spelers van het Speelkwartier geven niet op en proberen wat verder vooruit te voetballen en dichter richting het doel van het Baken te komen. Helaas zonder echt gevaarlijk te worden.
Na ruim 20 minuten is het rust. De trainers René en Erik peppen de spelers op om op zoek te gaan naar de 1-1. Het kan … als jullie er maar in geloven.

De peptalk helpt … het Speelkwartier trekt na rust gelijk ten aanval en de verdediging van het Baken schiet bijna uit nood de bal in eigen doel. Helaas levert het niet meer op dan een corner.
Even later gaat een scherpe vrije van Jelle via de keeper van het Baken over.
Het Baken herpakt zich en via een soepel lopende aanval over links komt de bal voor en wordt beheerst ingeschoten door de nummer 8. 0-2, het wordt lastig dit nog goed te maken.

Het Speelkwartier gaat 1 op 1 spelen, oftewel alles of niets. Met nog 12 minuten te gaan is dit de enige juiste keuze.
1 op 1 betekent ook dat het slot op de deur in verdedigend opzicht er ook niet meer is. In de 13e minuut gaat de aanval over de linkerkant van het Baken. De bal wordt voorgezet op de vrijstaande nummer 8 die beheerst de 0-3 inschiet.
Het Baken is beter, dat ziet iedereen, maar 0-3 is niet helemaal de verhouding. Ook het Speelkwartier verdient een doelpunt. Deze komt er kort voor tijd. Na goed doorzetten van Bastiaan verschalkt hij de keeper met zijn linkerbeen en maakt 1-3.
Zit er dan nog meer in. Het Speelkwartier haalt snel de bal uit het net en geeft nog 1 keer gas.
Steeds meer spelers denken aanvallend en verlaten hun verdedigende stelling. Hierdoor moet keeper Vigo een paar keer handelend optreden.

Ver in blessuretijd wordt het nog 1-4 na goed uitgespeelde aanval.
De spelers van het Speelkwartier hebben gestreden als leeuwen, maar het Baken was echt een maatje te groot. Toch is iedereen en alles trots op het behalen van de 2e plaats en verliezen van de beste is geen schande. Super gedaan spelers en trainers van het Speelkwartier. Iedereen die het Speelkwartier een warm hart toedraagt is trots op jullie.

 

 

 

 

 

 

Voetbaleentwee.