FCV is er niet in geslaagd op de promoveren naar de Hoofdklasse. In de alles beslissende wedstrijd moesten de Veenendaalse zaalvoetballers hun meerder erkennen in Os Lusitanos. De Amsterdammers wonnen de finale van de nacompetitie afgetekend met 12-5.

Een strafschop in de 8e minuut brak het duel open 1-0. Corné Davelaar had het speeltuig met de hand beroerd. Dit kwam hem tevens op een gele kaart te staan. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Jeroen den Hartog schoot de 1-1 op het bord.  Twee afstandsschoten van Os Lusitanos zorgden ervoor dat FCV aan de bak moest 3-1. Op aangeven van Francis Nijhof kopte Khalid Oulad Ahmed de aansluitingstreffer binnen 3-2. De Amsterdammers gaven gas en liepen uit naar een 6-2 ruststand.

Na de korte onderbreking was het weer Os Lusitanos die als eerste wist te scoren. 7-2. Khalid Oualad Ahmed en Corné Davelaar waren trefzeker voor FCV. Echter de andere finalist had ook spelers is hun gelederen die de kunst van doelpunten maken verstonden waardoor er een 11-4 stand op het bord verscheen. Corné Davelaar moest met twee keer geel vertrekken. Een afkoelingsperiode van 10 min volgde. In de resterende 7 minuten scoorden beide teams ieder nog éénmaal waardoor de eindstand werd bepaald op 12-5. Hiermee komt een einde aan een lang seizoen voor FCV. Een seizoen waarin Os Lusitanos een brug te ver bleek waardoor de promotie droom van FCV een jaar op zich zal moet laten wachten.

 

Teus Jakobs.