Mark van Ruiswijk speelt al vrijwel zijn gehele leven bij VVA Achterberg. Door een zware knie blessure werd zijn definitieve doorbraak met een jaar uitgesteld. De middenvelder is nu hersteld en staat te trappelen om te beginnen de honger naar de bal is er weer.

“ Augustus vorig jaar bleef mijn knie in een oefenpartij vast staan zeg maar. In eerste instantie bleek het mee te vallen. Ik bleef echter last houden. Later bleek uit een mri scan dat de voorste kruisband was afgescheurd. Gelukkig kan ik nu weer aansluiten bij de A selectie na een jaar aan de kant te hebben gestaan.” VVA had iets met kruisbanden vorig seizoen. Teamgenoten Stefan van Blankenstijn en Patrick van der Laan overkwam hetzelfde en liepen tegen deze zware blessure op. De eerstgenoemde hoopt in december

weer bij de selectie te kunnen aansluiten.

De door zijn ouders in Achterberg belandde Veenendaler heeft zichzelf twee doelen gesteld. “ Persoonlijk staat voorop om weer volledig fit te worden en dat ik van waarde kan zijn voor VVA. Veel mensen rondom VVA zeggen dat het mijn jaar moet worden. Ik ga er natuurlijk vol voor maar ik hou wel in mijn achterhoofd dat ik terugkom van een zware blessure. Verder wordt VVA door de buitenwacht in de favorieten rol geduwd. Begrijpelijk, nacompetitie gespeeld en er zijn spelers naar Achterberg gekomen om te voetballen. We gaan zeker voor de promotie daar gaan we ook niet moeilijk over doen.”

Een niveau hoger is zeker welkom want de ambitie van de middenvelder stopt niet in de vierde klasse.” In de oefen- en bekerwedstrijden speel je tegen derdeklassers en dan merk je gewoon dat het voetbal gemakkelijker wordt. Met alle respect maar er zitten teams in de 4e klasse E die totaal geen aanvallende intenties hebben en alleen verdedigen en ingraven. Maar zie er maar eens uit te komen. Ik ben nog jong en ik wil zeker kijken waar mijn plafond ligt in het voetbal. Over de concurrentie het volgende: “ Ik verwacht dat DVSA het langer vol gaat houden en het gedegradeerde DEV Doorn zal er zeker bij zijn. Mijn verwachting is dat het tussen deze drie ploegen zal gaan.”

Afgelopen zaterdag werd er met  1-2 gewonnen van GVC. “ Een moeilijke maar uiteindelijk een verdiende overwinning. VVA Achterberg moet nog beter op elkaar ingespeeld raken. Vooral in de onderlinge afstemming is winst te behalen. Dit alles heeft zijn tijd nodig.  Ik ben er van overtuigd dat de puzzelstukjes allemaal op de juiste plaatst zullen vallen en dat we een mooi seizoen gaan beleven”.

 

Teus Jakobs