Vandaag stond de eerste ronde van de nacompetitie op het programma. Helaas moest DTS Ede na 120 minuten het onderspit delven en is uit de race voor een plek in de hoofdklasse voor komend seizoen. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en het was terecht dat de Edenaren in de slotminuut van de reguliere speeltijd langszij kwamen. Aan het einde van de eerste verlenging wisten de gasten uit Zeeland echter nogmaals te scoren. Vervolgens wist doelman Matthew Lentink een beslissende penaltyreeks te voorkomen door tot twee maal toe wonderen te verrichten voor zijn ploeg.

Vanmiddag was het dan eindelijk zover. DTS Ede moest aantreden in de nacompetitie. En zoals te verwachten was kwam Kloetinge met een goede ploeg naar Sportpark Inschoten. In de beginfase zaten de gasten wat beter in de wedstrijd en wisten zij tot twee maal toe gevaar te stichten. Tussendoor mocht Haikaz Vervaart aanleggen voor een vrije trap. In de 19e minuut kwam het eerste gevaar de van de thuisploeg. Anouar Tmim legde goed terug op Jasper Verstraten, die vervolgens naast schoot. Niet veel later volgde een bekeken schot van Mohamed Laukili die, na een interceptie, de bal over de wat ver uit zijn goal staande doelman wist te schieten. Langzaamaan groeide DTS Ede in de wedstrijd en wist het kansen te creëeren. Er was een schot van Jordy van Dalen, wat net over ging, en daarna was er de slimme steekbal van Jesse Buikema die Jamal Ouassif vrij zette voor de doelman. Deze kans was nog wat lastig, maar in de 42e minuut had Jamal Ouassif moeten scoren. Hij had vrije doorgang op keeper Matthew Lentink, maar schoot te gehaast.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de eerste. Wederom was het Kloetinge wat in de beginfase het initiatief nam en dreigend was met enige schoten vanuit de tweede linie. In de 57e minuut wist het vanuit de omschakeling toe te slaan. De vliegensvlugge Xander van de Poel werd gelanceerd op rechts en wist met een versnelling Joel van Wijk en Jordy van Dalen te verrassen. Laatst genoemde greep in, wat hem op een gele kaart en een penalty kwam te staan. Maarten van Vooren klaarde dit klusje; 0-1. Niet veel later was Jamal Ouassif dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot ging echter maar net over. DTS Ede zette aan en wist gevaar te stichten met een kopbal van Jasper Vestraten en nog een schot van Anouar Tmim. Kloetinge zakte in en probeerde het spel zoveel mogelijk te vertragen. In de 83e minuut stak centrale verdediger Sil Buikema het veld over en drong door de defensie, waar hij werd getackled. Ook dit was een penalty, maar de referee wuifde dit weg. Kloetinge kwam goed weg. Vervolgens werd met Ryan Ekoe een aanvallende wissel gebracht en hij viel goed in. Meteen zorgde hij voor onrust in de defensie van Kloetinge. De tijd begon te dringen dus werd Joel van Wijk als stormram naar voren gedirigeerd en kwam Christoph Willemsen in het veld om zijn plek in de achterhoede over te nemen. Niet veel later wist Ryan Ekoe, na een fraaie passeer actie, vanaf de zijlijn voor te geven, waardoor Joel van Wijk kon binnen schieten. Zijn schot werd echter nog net geblokt. In de minuten die volgen is het razend spannend. Wederom volgt de lange bal op Joel van Wijk die de bal met het hoofd verlengd naar Jasper Verstraten, die naast schiet. In de slotminuut blijkt dit recept echter wel te werken. Wederom verlengd Joel van Wijk de bal, maar ditmaal schiet Jamal Ouassif de bal laag in de verre hoek binnen; 1-1. DTS Ede zet nog even aan, maar weet de wedstrijd niet te beslissen in de reguliere speeltijd.

In de eerste verlenging gaat het tempo wat omlaag. Joel van Wijk zakt ook weer een linie terug. De krachten lijken hier en daar weg te vloeien. Kloetinge weet nog eens gevaarlijk te worden met een schot. Jamal Ouassif kan alleen door, maar stuit wederom op de keeper. In de slotminuut komt een bal vanaf rechts voor en kan Mark Schuit ongehinderd uit halen; 1-2. De bezoekers staan weer voor.

De tweede verlenging wordt vervolgens toch weer heel spannend. DTS Ede gooit er nog een schepje bovenop en Joel van Wijk neemt zijn plek in het aanval weer in. Captain Bram Holtman komt nog eens door over rechts en levert een prima voorzet af die door Joel van Wijk wordt ingeschoten. Doelman Matthew Lentink gooit zich er echter op het laatst voor de bal en houdt zijn ploeg overeind. DTS Ede blijft drukken en enige rommelige hoekschoppen volgen. In de slotminuut mag Anouar Tmim aanleggen voor een vrije trap. Ditmaal kiest hij voor een halve voorzet. Deze wordt vanuit de lucht verlengd en Jamal Ouassif ziet zijn inzet met een miraculeuze redding door de Kloetinge goalie gepakt worden. Einde wedstrijd.

Zuur voor de Edenaren die vandaag een paar grote kansen hebben laten liggen. Al moet gezegd worden dat beide ploegen vandaag qua niveau niet veel van elkaar onder deden. Daarmee feliciteren wij Kloetinge wat volgende week nog een nacompetitie wedstrijd mag spelen. Voor DTS Ede is het nu klaar. We mogen zeggen dat deze mooie ploeg, na een moeizame start, deze competitie flink is gegroeid en mooie dingen heeft laten zien. Helaas was het dit seizoen nog net niet genoeg. Komend seizoen zal DTS Ede wederom uitkomen in de eerste klasse en zal het dit doen met een groot gedeelte van deze selectie. Wij wensen allen een fijne zomer vakantie toe!
DTS Ede – Kloetinge 1-1 (0-0) n.v. 1-2
Doelpunten: 58. Maarten van Vooren 0-1 (pen.), 90. Jamal Ouassif 1-1, 105. Mark Schuit 1-2
Gele kaarten: Jordy van Dalen, Timo Jansen, Sil Buikema

DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten (112. Jeroen Cramer), Haikaz Vervaart (84. Christoph Willemsen), Jesse Buikema, Mohamed Laukili (74. Ryan Ekoe), Anouar Tmim, Jamal Ouassif.

Kloetinge:
Matthew Lentink, Timo Jansen, Jaap Esser, Jeroen de Jonge, Thijs v.d. Dries, Tom Wuyts, Roy Mulder, Remco van Tiggele (71. Can Özgan), Xander van de Poel, Mark Schuit, Maarten van Vooren.

 

Verslag: René Willemsen
Foto’s: www.fotostudio-albert.nl/