De Merino’s liet zich dinsdagavond verassen door derdeklasser DOSC die met een  0-1 overwinning Veenendaal verlieten. De Merino’s bepaalde het spelbeeld maar kon moeilijk een gaatje vinden in de gesloten defensie van de gasten.

In de 21e minuut leek er een doorbraak te komen in rode muur die de bezoekers hadden opgetrokken. Marco de Gooijer telde zijn lob al maar een DOSC verdediger haalde met een uiterste krachtinspanning de bal van de lijn. Ondanks het grote overwicht kwam de Merino’s nog tot één echte kans kans voor rust. Jurriën van de Horst stuurde Marco de Gooijer weg maar diens inzet ging ruimschoots over.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld al liet DOSC zich meer voor Jeroen Vrolijk zien. Rond het uur spelen werd een schot van dichtbij door Jurriën van de Horst gekeerd ook op de rebound van Anass Lahnine was de keeper de zaak meester. In de 70e minuut ontsnapte de Merino’s toen een uitbraak van de gasten werd verprutst. Dit had de waarschuwing moeten zijn. In de 86e minuut was Rodney Keldar erdoor en schoot de bekeraspiraties van de Merino’s aan diggelen.

Teus Jakobs.