Met nog 2 wedstrijden te gaan, heeft Candia ’66 zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap. Op de Grebbeberg werd buurman GVC uit Wageningen verslagen met 5-0. Toch leek na afloop van de wedstrijd de trainer van Candia ’66 niet helemaal tevreden. ,,We hebben het onszelf erg lastig gemaakt door in de eerste helft zeer matig te spelen én de kansen weer niet af te maken”.  Dan moet je in de rust de jongens wederom wakker schudden en vertellen dat het kampioenschap op het spel staat. Gelukkig pakten de spelers het na rust goed op.

Na 52 minuten spelen opende Ting Vorkhwa de score voor de thuisploeg. Volgens de statistieken had GVC na rust, tot aan het doelpunt van Vorkhwa, de bal 2x aangeraakt. 10 Minuten later tikte Raymon van Noort bij de eerste paal de 2-0 binnen via de hoekschop aan de rechterkant van Richard Heise.

GVC kwam er totaal niet meer aan te pas en was conditioneel helemaal leeg gespeeld. 2 Minuten na de 2-0, maakte Van Noort in de 65e minuut zijn tweede van de middag. Wesley Rocourt zocht zijn tegenstander op, verwachte de bal middels een één-tweetje terug, maar verrassend genoeg draaide Van Noort zich vrij van zijn tegenstander en schoot onberispelijk binnen.

Mocht er na 70 minuten voetbal nog enige twijfel zijn over de puntenverdeling, dan werd die door Tijmen Bos teniet gedaan. Een lange bal van achteruit zette Bos vrij voor de keeper. Zijn (bekende) sleepbeweging zorgde voor een open doel, 4-0.

Vlak voor tijd zette Vorkhwa de eindstand op het bord. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij matchwinner Van Noort, die Vorkhwa zijn 2e van de middag liet aantekenen.

 

Bron: Site Candia’66