Blauw Geel ’55 speelde zaterdag in Oldebroek tegen OWIOS op een prachtig bespeelbaar veld van natuurgras haar laatste wedstrijd van dit seizoen. De gastheren wonnen met 2-1. Voor beide teams verliepen de verrichtingen op andere velden ongunstig. De formatie van David Wagensveld greep naast een periodetitel en OWIOS is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor klassebehoud. Laagvlieger VVOP ontsnapte aan dat laatste en ging er zelfs met de derde periode vandoor. Bij een gelijkspel tussen Lelystad ’67 en VVOP zou AVW ’66 bij winst de derde periode in de wacht slepen en Blauw Geel ’55 zou dan haar vierde plaats verzilverd zien in een vervangende periode.

Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat de nummer 10 uit 2G nu mag meedoen in de nacompetitie voor promotie. Schaf die periodetitels af en laat de nummers 2,3 en 4 die nacompetitie instromen. Als je de prestaties beoordeelt over een geheel seizoen dan hebben zij daar gewoon het meeste recht op en ook het meeste te zoeken.

David Wagensveld kan terugkijken op een goed seizoen. Onder zijn leiding speelden de Blauw Gelen leuk aanvallend voetbal, het gehele seizoen door.  De Edese formatie moest de eerste periode aan Veensche Boys laten omdat het doelsaldo niet toereikend was. In een rechtstreeks duel met datzelfde Veensche Boys ging vervolgens de wintertitel verloren. Daarna kwam de wisselvalligheid. Blessures die ontegenzeggelijk direct of indirect het gevolg zijn van de erbarmelijke staat waarin het kunstgrasveld van Blauw Geel ’55 verkeert, zorgden ervoor dat David Wagensveld bijna nooit twee wedstrijden achter elkaar dezelfde formatie het veld in kon sturen. Het is onvoorstelbaar dat Blauw Geel ’55 wederom een jaar moet wachten op een nieuwe toplaag op het hoofdveld. Ook tegenstanders klagen steen en been als ze op Peppelensteeg moeten spelen. Tot zover een kort uitstapje naar de werkomstandigheden; je moet het er nu eenmaal mee doen. Terug naar het fenomeen nacompetitie. Toen de Blauw Gelen twee weken geleden op bezoek waren bij AVW ’66 in Westervoort zagen beide clubs deze ontknoping al min of meer aankomen. De afgetekende nummers drie en vier van 2G wisten toen alleen nog niet wie van de twee aan het kortste eind zou gaan trekken en welke laagvlieger van nog eventuele misstappen zou gaan profiteren. Dat deed uiteindelijk VVOP. Met alle respect, als dat team had verloren bij Lelystad ’67 zou het nacompetitie voor degradatie hebben moeten spelen. Nu mogen ze zelfs afreizen naar het gerenommeerde Go Ahead Kampen. Een hard gelach voor de équipe van David Wagensveld die op basis van het gehele seizoen, veel meer recht heeft op dat reisje. Door die onverwachte zege van VVOP op Lelystad ’67 is OWIOS nu veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor klassebehoud. Zij openen het bal tegen Redichem, de nummer 8 (!) uit 3A. Dat gaat ook nergens over.

Over de wedstrijd in Oldebroek kunnen we kort zijn. In het eerste bedrijf kreeg OWIOS een aantal kansen om de score te openen. Voor Blauw Geel ’55 was Simon Kooiman dichtbij een treffer. In de rust kwam het bericht door dat AVW ’66 met 0-2 voor stond bij ESA. Dan is de derde positie op de ranglijst ook bij winst op OWIOS onbereikbaar geworden  en dan zie je het geloof wegvloeien. Dan ben je compleet afhankelijk van wat er in Lelystad gebeurt. In de zengende warmte liep OWIOS uit naar 2-0 via treffers van Patrick Bastiaan en Cornell Balk. De bezoekers probeerden er vervolgens nog wel wat van te maken. Een kopbal van Jos Bolks eindigde op de lat. Marcel van Bruksvoort tekende voor de laatste Blauw Geel ’55 treffer van dit seizoen. Er resteerde geen tijd meer voor een eventuele gelijkmaker. Het seizoen zit er op voor Blauw Geel ’55. De formatie van David Wagensveld sluit de competitie af met een keurige vierde plaats. Complimenten voor David Wagensveld en zijn assistent Dick Hoefakker die hun team het gehele seizoen een aanvallend spelconcept hebben laten spelen. Leuk voor spelers, publiek en iedereen die Blauw Geel ’55 een warm hart toedraagt. Daar doe je het toch ook voor, alleen de beloning in de vorm van een prijs bleef uit.

 

Van de redactie.