Na het beker- en inhaalprogramma op zaterdag 11 november werd een week later de competitie in de tweede klasse G weer hervat met een volledig programma. Op sportpark De Peppelensteeg te Ede kruisten Blauw Geel ’55 en Valleivogels de degens voor de belangrijke punten. Remco van de Fliert zorgde voor de 0-1 voorsprong, maar een gelukkig doelpunt van Bryan van Loenen bracht de beide ploegen weer in evenwicht: 1-1. Helaas werd in de 35e minuut de wedstrijd gestaakt wegens een blessure van scheidsrechter de heer H.B.B. van Beek uit Zeewolde.

Het eerste wapenfeit van deze wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg. Kamal Bendadi werd de diepte ingestuurd, maar doelman Sven Hardeman was eerder bij de bal. In de 10e minuut leken de gastheren een kans te krijgen, ware het niet dat er een buitenspelsituatie ontstond. De technische staf en met name David Wagensveld waren het hier niet mee eens en lieten zich zien en horen langs de zijlijn. Terwijl de staf hun stoelen weer opzochten, legde Valleivogels een goede aanval op de mat. Wilbert Thomassen vond Jimmy de Greef die op zijn beurt Remco van de Fliert in stelling bracht. Met een bekeken schot wist hij doelman Joshua Brian van den Berkt te passeren: 0-1.

Vijf minuten na deze treffer ontging arbiter Van Beek een situatie tussen Omar Ouaali en Ronnie van Essen. Er ontstond wat duwwerk waarbij de beide heren tegenover elkaar kwamen te staan. Quaali gaf hierbij een zachte kopstoot aan Van Essen. Van Beek suste de gemoederen en aangezien hij de situatie niet had waargenomen, kwam Ouaali goed weg.

Na twintig minuten voetballen greep de dienstdoende leidsman naar zijn hamstring. De heer Van Beek, inmiddels meer dan 40 jaar scheidsrechter, liet zich niet uit het veld slaan en probeerde de blessure “eruit te lopen”.

De ploeg van hoofdtrainer Dennis van der Steen ging na de voorsprong niet beter voetballen en Blauw Geel ’55 kreeg meer vat op het spel en drong Valleivogels terug. Nadat er op het middenveld bij de bezoekers uit Scherpenzeel fout ging, kon de thuisploeg een counter uitvoeren. Het resulteerde in een curieus doelpunt. Bryan van Loenen zag zijn geblokte schot net onder de lat en buiten bereik van Hardeman tussen de twee palen verdwijnen: 1-1.

De formatie uit Ede werden sterker en verschenen gevaarlijk voor het vijandelijk doel. Een doelpunt zat er echter steeds niet in. In de 35e minuut legde scheidsrechter Van Beek het duel stil en gaf aan dat hij de wedstrijd stopt omdat hij vanwege de blessure niet verder kon. Er werd nog gezocht naar een vervangende scheidsrechter, maar die werd niet gevonden. Hierdoor werd de wedstrijd in de 35e minuut officieel vanwege de blessure van de scheidsrechter gestaakt.

Zaterdag 25 november wacht Valleivogels weer een thuiswedstrijd. Op sportpark De Bree-West is dan ESA uit Arnhem de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.