Advendo’57 moest zaterdagmiddag tegen de Treffers constant in de achtervolging. Het scorebord gaf rond 16.45 een 3-3 stand aan. In leuk opgaande wedstrijd was het Advendo’57 speler Robert Scherrenburg die voor het eerste gevaar zorgde. In de 21e minuut kwamen de bezoekers vanuit een corner op een 0-1 voorsprong. Advendo’57 zocht te aanval en na een half uur spelen had de gelijkmaker zeker gezien de kansenverhouding  niet onverdiend geweest. In de 38e minuut deelde de Treffers een klap uit door de 0-2 te scoren. Ondanks kansen over en weer werd er met een 0-2 stand gerust.

Na de pauze had de thuis club  10 minuten nodig om de schade ongedaan te maken. Op aangeven van Henry van Dikkenberg was het Jaap van Doorn die scoorde. Ook de tweede goal kwam op naam van de spits, nu was de man van de assist Rik Kelderman.

Advendo’57 rook bloed en drukte door. De paal voorkwam niet veel later  een hattrick voor van Doorn. Met nog 15 minuten werd de wedstrijd op zijn kop gezet.  Via een snelle uitbraak wisten de bezoeker weer op voorsprong te komen 2-3.  In een voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd wist Roberto Scherrenburg in de 85e minuut nog een punt te redden voor de Ederveners

 

Teus Jakobs