Na een bewogen week in Elst, waarbij afscheid werd genomen van trainer Joop Vink, had de Musketiers in Cothen maar één opdracht en dat was de aansluiting behouden met de middengroep. In een levendige eerste helft was het SVF die na een kwartier spelen vanuit een corner de leiding nam 1-0. Ondanks dat de Musketiers het betere van het spel hadden zorgde een pegel van 30 meter voor de 2-0. Musketiers herpakte zich en wist de aansluitingstreffer te scoren. Lars van de Berg werd gevloerd en de arbiter wees naar de stip. Bart van de Berg maakte geen fout vanaf elf meter 2-1. SVF had de smaak van afstand schieten te pakken. Ook de 3-1 werd van grote afstand tegen het nylon geschoten. Net voor rust een opsteker voor de bezoekers. Goed doorgaan van Thomas Starrenburg deed de bal belanden bij Bart de Bruin die vervolgens de 3-2 liet aantekenen.

Na de onderbreking veel balbezit maar geen kansen voor de Musketiers. In een poging om de wedstrijd te doen kantelen werd Peter Siereveld naar voren gedirigeerd. De verdediger had zijn aanvallende stelling nog maar net ingenomen of SVF sloeg toe 4-2. De latere 5-2 was voor de statistieken.

“ Twee afstandsschoten die ze hun hele leven niet meer maken waren er verantwoordelijk voor dat we constant in de achtervolging moesten. In de slotfase één op één gaan spelen. We moesten risico’s nemen omdat de wedstrijd op slot zat, helaas pakte dit verkeerd uit.”

Aldus interim- trainer Denny Mater.