Nadat afgelopen vrijdag Walk Inn Boys in eigen huis werd verslagen, wist ZVV Ede vanavond ook de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SVI te winnen. Maar vanzelf ging dat niet.

ZVV Ede moest zonder een drietal vaste krachten afreizen naar Zwolle. Daar bracht Khalid Aoulich de Edenaren in de achtste minuut op voorsprong. Binnen de minuut lag de gelijkmaker in het doel achter Robbin Koenders. Het was toen al duidelijk dat het voor de kampioenskandidaat geen makkelijke avond ging worden tegen de hekkensluiter. Door doelpunten van Achraf Benahmed en Joop de Bruin leek ZVV Ede toch afstand te nemen. Maar op slag van rust wist SVI de aansluitingstreffer te maken.

Nadat een van de doelpuntenmakers geblesseerd uit viel wisten de Edenaren dat hen een zware tweede helft te wachten stond. Op karakter wist Kamal Bendadi zijn ploeg naar een ruimte afstand te schieten; 2-4. De laatste tien minuten koost de thuisploeg voor een alles of niets scenario. Met de meevoetballende keeper kwam SVI het maken van de 3-4. Maar verder lieten de Edenaren niet toe. Een moeizame overwinning in Zwolle levert ZVV Ede wel drie punten op. En daarmee de tweede plek op de ranglijst. Koploper IFC Zwolle, dat nog op bezoek komt in Ede, heeft twee punten meer met een wedstrijd meer gespeeld