Na de prima prestatie vorige week bij de Valleivogels moest de equipe van Schreuder deze lijn vandaag doortrekken. Om kans te maken tegen het oerdegelijke Westervoorts team moest het alle registers opentrekken.

Niets bleek minder waar. Na een redelijke beginfase met fraai afstandsschot van Robert van de Broek op de kruising en een mooie schuiver van Jos van Roekel op paal sloeg AVW’66 direct genadeloos toe in de counter. Dylan Voorend schoot snoeihard raak achter keeper Groeneveld.

Kort daarna verloor de Westervoortse spits Ivo Rigter zijn hoofd door tweemaal na te trappen. De eerste maal ontging het scheidsrechter Klein Ganseij nog, maar bij het tweede ‘wapenfeit’ was het niet meer te missen. Hij stuurde de spits met direct rood van het veld. Toch kon Lunteren in het verdere verloop van de wedstrijd de man-meer-situatie niet uitbuiten.

Kort na rust viel de 0-2. Na knullig wegwerken van een Lunterse verdediger en niet attent keepen viel de bal voor de voeten van Jaimy Toonen Dekkers die daar mee wel raad wist. Tot echt grote kansen wist Lunteren niet meer te komen en moest terecht de meerdere erkennen in AVW’66.

 

Van de redactie.