In de jacht om de bovenste plaatsten heeft DVSA goede zaken gedaan. De Amerongers wonnen de derby tegen Musketiers met 3-0. Vooral in de eerste helft was de thuisclub  oppermachtig. Binnen vijf minuten was het raak. Op aangeven van Tim Willemse was het Elco van der Klift die bij de tweede paal voor de 1-0 zorgde. Dat er met deze stand ook werd gerust mag als verrassend worden beschouwd. “ We hadden het ons veel gemakkelijker kunnen maken als we voor rust scherper waren geweest in de afronding. De tweede helft was dan een formaliteit geworden.” Doelde assistent trainer Mark van Dalem op de vele gemiste DVSA kansen.

Na rust een wat verder vooruit spelende bezoekers. Het was de ingevallen Lars van de Berg die zomaar in de 50e minuut de 1-1 had kunnen laten aanteken. “ Natuurlijk mochten we blij zijn dat we nog in leven waren na de rust. Dan moet je hopen op de spaarzame momenten die zich voordoen. Je weet nooit hoe een team wat beter is reageert  wanneer er een tegenslag komt. Dat is niet geluk. Uiteindelijk verlies je dan verdiend.’ Aldus Musketiers trainer Denny Mater.

In de 71e minuut viel de beslissing. Tim Willemse werd gevloerd door keeper Weinand Peterman, strafschop. Reiner Busstra maakte geen fout. 2-0. Op aangeven van Leo van Eem bekroonde Tim Willemse zijn sterke optreden van zaterdagmiddag. De aanvallend ingestelde speler was verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand. Door deze zege kan DVSA naar boven blijven kijken.

 

Van de redactie