Na een vrij weekend, stond voor DEV Doorn de thuiswedstrijd tegen SVF op het programma. DEV Doorn kwam niet echt in de problemen en via een 1-0 ruststand werd uiteindelijk een ruime 4-1 behaald.

Vanaf de aftrap werd SVF teruggedrongen op eigen helft. Met verzorgt positiespel creëerde DEV Doorn een groot veldoverwicht. De eerste grote mogelijkheden ontstonden echter uit een tweetal corners. De bal werd beide keren scherp voor de goal gebracht waar het echter steeds net niet lukte om het leer uit de scrimmage over de doellijn te krijgen. In de 30e min . kreeg DEV Doorn een domper te verwerken. De goed spelende Beau v Ede kon niet verder vanwege een knieblessure. Na 35 min. spelen kwam DEV Doorn terecht op voorsprong.  De opgekomen rechtsback Patrick Schrooten wilde de bal voorzetten, maar zag zijn voorzet over de lange keeper van SVF in de verre hoek verdwijnen, 1-0.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. DEV Doorn veelvuldig in de aanval en SVF loerend op een countermogelijkheid. Uit één van de vele aanvallen hield Tim Kas in de 80 min. een vrije bal over net buiten de 16m. Niek v Schaffelaar wist deze vrije bal strak in de korte hoek binnen te schieten,   2-0. De wedstrijd leek in de knip. Echter in de 82e min. viel een “Lucky shot” van SVF mooi in de verre hoek, 2-1. SVF ging meer risico nemen waardoor DEV Doorn meer ruimte kreeg. Tot tweemaal toe bracht dit Marijn de Graaf 1 op 1 met de keeper. Helaas had Marijn zijn vizier nog niet op scherp. In de 88e min kwam dan wel de verdiende 3-1 op het scorebord. De goed ingevallen Kelvin de Haan werd diep gestuurd over de rechterkant. Zijn strakke voorzet kon worden binnengetikt door Marijn de Graaf. In de blessuretijd viel ook nog de 4-1. Een goede actie van Tim Kas over de linkerkant, zette Tim Werkhoven vrije voor de goal. Deze maakte geen fout en schoot de 4-1 op het scorebord.

Volgende week (17-2) gaat DEV Doorn op bezoek bij Musketiers in Elst. Aftrap 14.30 uur

Opstelling DEV Doorn: Marcel Laros, Patrick Schrooten, Niek v Schaffelaar, Paul Okkersen, Pieter Hegger, Stefan Prij, Ross vd Wulp (75e Kelvin de Haan), Beau v Ede (37e Marijn de Graaf), Simon Böhmer (70e Tim Werkhoven),  Piet Verschoor, Tim Kas

 

Van de redactie.