Candia’66 hield  slechts één punt over aan het duel tegen Redichem en dit was te weinig. De mannen van trainer van Pieter van de Grift wisten de bezoekers vrijwel de gehele wedstrijd hun wil op te leggen. Dit overwicht resulteerde in voldoende kansen maar kon voor rust op het scorebord niet tot uiting worden gebracht. Ruststand 0-0.

In het tweede bedrijf werd het krachtsverschil nog groter. Het was Daan Achterberg die in de 75e minuut de meer dan verdiende 1-0 voorsprong wist te scoren. Gezien de krachtsverhoudingen binnen de lijnen ging Candia’66 op zoek naar de veilige marge van twee doelpunten. In één  van de spaarzame aanvallen – van de tegenvallende nummer twee – wist Redichem in de 82e minuut te scoren 1-1. Bij het tot stand komen van deze gelijkmaker ging een onbestrafte overtreding aan vooraf gevolgd door een luchtje van buitenspel.

Via een slotoffensief probeerde Candia’66 de drie punten nog te bemachtigen. De resterende tijd was echter niet toereikend.  Met pijn en moeite wisten de bezoeker het fortuinlijke gelijkspel over de streek te trekken. “ Het was beduidend beter dan vorige week. Ik heb een goede wedstrijd gezien waarbij Candia’66 grotendeels de controle had over het duel. Helaas twee punten te weinig en dat is jammer.” Vertelt trainer Pieter van de Grift na afloop.

Voetbaleentwee