De équipe van David Wagensveld reisde met maar één opdracht af naar Voorthuizen: sportieve revanche nemen op de smadelijke 1-2 thuisnederlaag tegen hekkensluiter AGOVV.

Voor de trainer was het daarom goed om te zien dat zijn ploeg zaterdag de boodschap goed had begrepen. Direct vanaf het eerste fluitsignaal stond het technisch en tactisch goed. De Blauw Gelen pakten de gastheren direct bij de strot, waren veel beter maar verzuimden de eerste kansen en mogelijkheden om te zetten in doelpunten. VVOP was nauwelijks gevaarlijk maar kwam desondanks na 18 minuten spelen toch op een 1-0 voorsprong. Net als vorige week leidde een foutje in de Blauw Geel defensie de openingstreffer in. Het was Niek Bos die met een mooie actie daarvan profiteerde en een voorzet gaf aan Daquillo Degama. De spits kon de bal vervolgens eenvoudig bij de tweede paal binnen tikken. Het antwoord daarop van de Edese formatie kwam snel. Twee minuten later namelijk legde Simon Kooiman de bal perfect af op Aziz Ballouk. Die was niet zelfzuchtig en liet Arvin van Beek de gelijkmaker achter doelman Pieter Verwaal scoren. Omdat in tegenstelling tot de tranentrekker tegen AGOVV, de juiste wedstrijdinstelling er nu wel was, pakte de Blauw Gelen door. De goals bleven nog even uit. Zo miste Art Velhuizen een kans en redde Pieter Verwaal knap op een kopbal van Simon Kooiman. In de slotminuten van het eerste bedrijf was het dan toch twee keer raak. Marcel van Bruksvoort was het eindstation van een counter en wist met veel gevoel heel bewust de bal over sluitpost Pieter Verwaal te stiften. Vlak voor de rust omspeelde Arvin van Beek beheerst de goalie van VVOP en tekende de 1-3 aan. Deze ruststand was verdiend.

Na rust zagen we een feller VVOP. De formatie van Henk van Zoeren bood beter tegenstand maar Blauw Geel ’55 hield goed stand. Het was aan de onzorgvuldige afronding van de bezoekers te wijten dat de wedstrijd niet vroegtijdig in het slot viel. VVOP probeerde vervolgens met de lange bal steeds opportunistischer voetballen. Een kwartier voor tijd resulteerde dit zowaar nog in de aansluitingstreffer. Op een voorzet van Daquillio Degama kopte Nick Hoogebeen de bal door op Tim Witte die vervolgens de 2-3 scoorde. Het thuispubliek ging nog geloven in een succesvol Voorthuizens kwartiertje en liet zich volop horen. De Blauw Gelen raakten hier in de twee voorgaande edities bij VVOP nog van in de war, maar hielden ditmaal het hoofd koel.

Door deze winst houdt Blauw Geel ’55 de koplopers Veensche Boys en Scherpenzeel in het zicht. Zaterdag speelt de formatie van David Wagensveld op eigen veld de resterende 55 minuten tegen De Valleivogels uit. Deze wedstrijd werd op 18 november bij een 1-1 stand gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Als de Edenaren deze wedstrijd winnen komen zij in punten naast Scherpenzeel. Het verschil met koploper Veensche Boys is dan nog drie punten. Het zal geen eenvoudige klus worden maar gelukkig hebben de Blauw Gelen de goede draad weer opgepakt.

 

Voetbaleentwee.

 

.